Adatvédelmi jog

Az utóbbi évek egyik legfontosabb és legtöbb munkával járó területe az adatvédelem. Ennek egyik oka a 2018. májusában életbe lépett GDPR (EU-s általános adatvédelmi rendelet), mely gyökeresen megváltoztatta többek között a vállalkozások adatkezelési kötelezettségeit is. 

Számos ügyfelünk számára nyújtottunk a rendelettel kapcsolatos tanácsadást és segítettünk a megfelelésben, illetve a bírságok kockázatának minimalizálásában. 

Odoo • Text and Image

Munkánk része az adatvédelmi átvilágítás vagy audit, mely folyamat során feltárjuk az adott cég adatvagyonát, a kezelt adatok körét és szükségességét, az érintettek körét és azonosítjuk az ebből fakadó kockázatokat. Javaslatokat teszünk a megfelelés elősegítése érdekében a szerződések és más jogi dokumentumok felülvizsgálatára, illetve szükség szerint új dokumentumokat is készítünk. 

Feladataink része a különböző adatvédelmi szabályzatok, tájékoztatók, nyilatkozatok, nyilvántartások, valamint adatfeldolgozási szerződések készítése, továbbá amennyiben szükséges, ügyfeleinket képviseljük a különböző hatóságok előtt. Folyamatos tanácsadás során az elkészített dokumentumokat napra készen tartjuk, követjük a folyamatos jogszabályváltozásokat.


Adatvédelmi jogi tanácsadás

 

Adatvédelmi szabályzatok, tájékoztatók, nyilatkozatok, nyilvántartások készítése

 

Adatfeldolgozási szerződések készítése

Kérje szakértőink segítségét! 

Személyes konzultációval kapcsolatosan vegye fel velünk a kapcsolatot.